search metasound

google metasound

 

 

 


Νέα για τον ήχο & τα όργανα απ' τον κόσμο

2o Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας τον Φεβρουάριο

Στις 26-27 Φεβρουαρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το 2ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας με θέμα "Η Ποιητική του Ηχοτοπίου" από από το Εργαστήριο Μουσικής Πληροφορικής του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας. (ενημερώθηκε 30.10.09)


Συμπόσιο: Purcell, Handel, Haydn, Mendelssohn:
τέσσερις επέτειοι

Αθήνα, 27-28 Νοεμβρίου 2009
Αμφιθέατρο του Τμήματος ΕΜΜΕ - ΕΚΠΑ (Ιπποκράτους 7, 1ος οροφος.)
Το Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. και το Τ.Μ.Σ. του Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνουν το συμπόσιο με αφορμή το εορταστικό έτος 2009, και εισηγητές πανεπιστημιακούς δασκάλους των δύο Τμημάτων αλλά και του Τ.Μ.Ε.Τ. του ΠΑ.ΜΑΚ.
| Πρόγραμμα | Περιλήψεις - CV |. (ενημερώθηκε: 18.11.2009)
Νέα από την έρευνα και τις δράσεις του metasound project

 "Σώπα δάσκαλε ν' ακούσουμε το πουλί": ο ήχος ως διδακτικό αντικείμενο:
Το metasound project προσκεκλημένο στο Κ.Π.Α.Ε.

Στα πλαίσια του προγράμματος "Τσαλαπετάγματα" το πρότζεκτ των μεταήχων θα φιλοξενηθεί με την παρουσίαση πρωτότυπου υλικού για τους εκπαιδευτικούς. Σε αυτό περιλαμβάνεται το χρηστικό κείμενο για τους εκπαιδευτικούς:
"Σώπα δάσκαλε ν' ακούσουμε το πουλί":
ο ήχος ως διδακτικό αντικείμενο
, καθώς και πρωτότυπο υλικό για τους μαθητές. Το υλικό που δημιουργήθηκε με την ευκαιρία της πρόσκλησης του
Κ.Π.Α.Ε θα είναι στη συνέχεια στη διάθεση όλων συναδέλφων που ενδιαφέρονται να τους αποσταλεί ηλεκτρονικά, ενώ θα αναρτηθεί στο ιστοχώρο αναλυτική παρουσίασή του, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων "ηχοπαιδείας" του πρότζεκτ.
(Ενημερώθηκε: 08.02.2010)

Συνεδριακή εισήγηση:
"'¶λλα τ' αυτάκια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας': Η αγωγή του ήχου στο παιδικό βιβλίο" στο 2ο συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας

Στις 26-27 Φεβρουαρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το 2ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας με θέμα "Η Ποιητική του Ηχοτοπίου" από από το Εργαστήριο Μουσικής Πληροφορικής του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με τηνΕλληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας. Στα πλαίσια του συνεδρίου θα ανακοινωθεί η εισήγηση με θέμα "¶λλα τ' αυτάκια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας": Η ηχητική αγωγή στο παιδικό βιβλίο. (ενημερώθηκε 20.02.10)


Sound Jockey Set: ORGANOtopia στο 2ο συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του 2ου Συνεδριου Ακουστικής Οικολογίας παράσταση ήχων με τίτλο: Sound Jockey Set: Organotopia. Δείτε περισσότερα για την έννοια του Sound Jockeying στη σχετική σελίδα. (ενημερώθηκε 20.02.10)


Εργαστήριο στη διημερίδα του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff στις 7-8.2.2010

Εργαστήριο με θέμα: "Η δημιουργία μιας οχήστρας σωλήνων (tube orchestra)" είναι το θέμα του εργαστηρίου στο οποίο θα παρουσιαστούν όργανα και τεχνικές της ομάδας μεταήχων στη διημερίδα του Εληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff. Πληροφορίες για τα εργαστήρια της διημερίδας θα βρείτε στον ανανεωμένο ιστοχώρο του Συλλόγου που δημιουργείται το 2010.
(Ενημερώθηκε: 03.02.2010)


Εισήγηση στο 10ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο του ΠΑ.ΣΥ.Β.Ν. στις 17.1.2010

Στο 10ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, 15-17/01/2010 θα παρουσιαστεί (17/1 πρωί) η εισήγηση με θέμα "Πολιτισμική αξιολόγηση στην εκπαίδευση: το παράδειγμα του εγγραμματισμού στη μουσική αγωγή". Δείτε το πρόγραμμα. (Ενημερώθηκε: 04.01.2010)


Στις 28/11/2009
Συνεδριακή εισήγηση για την βρεφική
και νηπιακή μουσικότητα (project kindersOund)
στο 2ο Συνέδριο Δ.Β.Α., Αθήνα 28-29/11/09

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (28-29/11/09).
Στην πρωϊνή θεματική (για την μουσική) συνεδρία του Σαββάτου θα παρουσιαστεί η εισήγηση με θέμα: «Πώς να μάθετε μουσική από ένα βρέφος: Η πολιτισμική διάσταση της ανθρώπινης μουσικότητας στη βρεφική και νηπιακή ηλικία», και θα συνοδευτεί με εργαστηριακή δραστηριότητα. Η εισήγηση εντάσσεται στα πλαίσια του ερευνητικού project "kindersOund".
Πληροφορίες για το Δ.Β.Α.
Περισσότερα για την Εισήγηση
Περισσότερα για το project kindersOund


 

 


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠ
ΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ

7ο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Το μέλλον της μάθησης» , Πειραιάς 30 & 31/10/2010. Λήξη προθεσμίας υποβολής εργασιών:
1/5/2010 http://synedrio7.com

2ος Διαδικτυακός διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Μοιραστείτε & κερδίστε»
Aίτηση συμμετοχής ως: 31/4/ 2010 – Ηttp://diagonismos2010.com

1η Έκθεση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας. Θα είναι όλοι εκεί!
Πολυχώρος Απόλλων, Πειραιάς – 30 & 31/10/2010 – Ηttp://education2010.gr

 

 

 

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΡΑΣHΣ
Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ένας τόπος συνάντησης των τεχνών και του πνεύματος με μοναδικά χαρακτηριστικά πραγματοποιείται και φέτος στον ¶γιο Λαυρέντιο Πηλίου. Το πλούσιο πρόγραμμά του με σημαντικούς συνεργάτες από όλους τους χώρους, διαρθρώνεται σε τρεις περιόδους της μιας βδομάδας, τον Αύγουστο του 1010.
Στον ιστοχώρο
music-village.gr θα βρείτε και το πρόγραμμα σε pdf, Καθώς και ενδιαφέροντα βιντεο από όλες τις διοργανώσει!  

Sound Jockey Set : Organotopia
η παράσταση του Χειμώνα

Αποσπάσματα από το project Organotopia επί σκηνής παρουσιάστηκαν στις 31/1 στην κοπή της πίτας της Ε.Ε.Μ.Ε. (Αθήνα).
Περισσότερες πληροφορίες για τις παρουσιάσεις θα αναρτηθούν σύντομα.
Παρουσίαση του Sound Jockey Project


"Παίξτε" βιβλιόφωνο, είναι free... press..

H στήλη βιβλιόφωνο παρουσιάζει βιβλία από τον χώρο των πολιτισμικών σπουδών, της μουσικής, της επικοινωνίας της κουλτούρας και φιλοξενείται στο bookmarks, το πρώτο εβδομαδιαίο free press για το βιβλίο. Απολαύστε το κάθε τετάρτη δωρεάν στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και σε επιλεγμένα σημεία διανομής σε ΟΛΗ την Ελλάδα! (Ενημερώθηκε: 11.12.2009)


Αυτοσχέδια όργανα στον ετήσιο κύκλο του κρουστόφωνου τον Ιανουάριο 2010

Το κρουστόφωνο ανακοίνωσε ανάμεσα στα όλλα όμ εύηχα νέα του τους δύο ετήσιους κύκλους επιμόρφωσης και εμψύχωσης για τη χρονιά 2009-2010. Σε αυτούς περιλαμβάνεται το κοινό εργαστήριο:
Αρχές κατασκευής και βασική μεθοδολογία χρήσης Αυτοσχέδιων Μουσικών Οργάνων για δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Τα Αυτοσχέδια Μουσικά Όργανα κατασκευάζονται εύκολα και προσφέρονται για άμεση χρήση, ανάλογα τις ανάγκες μας στην τάξη, την ομάδα, την παρέα. Στο εργαστήριο θα εξετάσουμε πως ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ανάλογα τις ανάγκες της εκπαιδευτικής ή δημιουργικής του εργασίας, χωρίς καμία προηγούμενη γνώση. Η μεθοδολογία αξιοποιεί παραδείγματα χρήσεων των Αυτοσχέδιων Μουσικών Οργάνων από όλον τον κόσμο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δείτε όλες τις πληροφορίες για τους κύκλους στο καινούργιο ιστοχώρο του κρουστόφωνου: www.kroustophono.gr. Εκεί θα βρείτε και πληροφορίες για εγγραφές.


Ανοιχτή πρόσκληση σε εορταστικό
δρώμενο αυτοσχέδιων οργάνων και μουσικής 23.1.2010

Το περιοδικό Παράθυρο Junior κλείνει ένα χρόνο και μαζί του και ο Κύριος Αλεπουδάκης. Γι' αυτό και ετοιμάζεται μια όμορφη γιορτή στις 22/01/2010 για όλα τα παιδιά. Ένα μουσικοκινητικό δρώμενο θα δώσει ρυθμό στη μέρα μας, με την παρέα του κου Αλεπουδάκη και τα ηχοβότανά του... Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα... (ενημερώθηκε 5.12.09)


    |    project developed by Dimitris Sarris  |  this page was last updated at 22/04/2011 |    pageloads since '08 | report a broken link  | metasound.gr overview |
Copyrighted Material © 2007-2010 Dimitris Sarris - Metasound Group Project